Anmasi – Tvättsystem, filtersystem och kemiska produkter

Anmasi – Tvättsystem, filtersystem och kemiska produkter

Din expert på helhetslösningar för metallindustrin, plastindustrin, livsmedel och läkemedel.

FORMKON 2021

UPPGIFT

Formkon A/S är ett mycket specialiserat företag som främst levererar prototyper till stora internationella kunder med bilindustrin som det största segmentet. De beskriver sig själva som ett lokalt förankrat företag med en internationell syn på att bedriva affärer. De är specialiserade på produktion av komponenter i aluminium och magnesium, och arbetar huvudsakligen med produktion av prototyper och “noll”-serier inom de tre tillverkningsmetoderna: fräsning från block, gjutning i gips och tryckgjutning.

De har 56 anställda, och 80% av försäljningen är till exportmarknader, där Tyskland är den största mottagaren.

I mars 2020 kontaktade Formkon A/S Anmasi med avsikt att få en ny tvättlösning för sina komponenter. Efter en längre diskussion och behovsanalys blev det snabbt klart att denna uppgift var större än först antagen av Formkon A/S. Vid den tiden tvättade de sina extremt komplicerade komponenter i en mindre kafédiskmaskin och hade utmaningar med både renheten av komponenterna och torkningen.

Dessutom hade många av deras komponenter blivit så stora att de helt enkelt inte kunde tvätta dem i maskinen.

Dokumenterade krav på renlighet från kundernas sida krävde ofta att komponenterna uppfyllde ISO 16232 och VDA 19.1-standarden.

Därför bestod uppgiften i att ersätta befintlig utrustning och förbättra deras tvättprocess till nästa nivå utan att kompromissa med kvaliteten. Annars fanns det ingen anledning att investera.

formkon_2021_01
formkon_2021_02
formkon_2021_03
formkon_2021_04
formkon_2021_05
formkon_2021_06
formkon_2021_07
formkon_2021_08
formkon_2021_09
previous arrow
next arrow

LÖSNING

Lösningen på utmaningarna blev en avancerad fullt automatisk tvättanläggning av typen Rotoline från Anmasi. Detta är en högkvalitativ tvättanläggning där det inte görs några kompromisser när det gäller renheten hos komponenterna. Denna tvättanläggning kännetecknas av att komponenterna roterar under tvättprocessen, placerade i korg eller dedikerad fäste.

Komponenterna kan tvättas med spray eller nedsänkta i tvättmedel med hjälp av venturidysor som skapar turbulens i tvättkammaren. För att möta kundernas höga krav sköljs alla komponenter med demineraliserat vatten innan torkningsprocessen påbörjas.

För att säkerställa helt torra komponenter torkas de vid temperaturer över kokpunkten.

ANMASI SOM PARTNER

Efter en leverantörsökning valdes Anmasi som den enda samarbetspartnern för detta projekt. Kompetenser, möjligheten till en nyckelfärdig lösning och förväntad servicenivå under maskinens driftsperiod var avgörande faktorer i valet.

Formkon upplevde också en bra försäljningsprocess där Anmasi var bra på att hitta lösningar på de problem som Formkon stötte på.

“Det viktiga för oss var att hitta en partner som vi tror på, som är nära och skicklig. Dessutom en leverantör som kan mer än bara att leverera en tvättanläggning, utan en komplett lösning”
Martin Løgsted
Produktionschef
Formkon A/S
Advantages