Anmasi – Tvättsystem, filtersystem och kemiska produkter

Anmasi – Tvättsystem, filtersystem och kemiska produkter

Din expert på helhetslösningar för metallindustrin, plastindustrin, livsmedel och läkemedel.

Alsted Metal A/S

FÖRETAGET

Alsted Metal är ett modernt företag med över 25 års erfarenhet av bearbetning och företaget är specialiserat på svarvning av metall- och plastdetaljer. Företaget består för närvarande av 8 skickliga och engagerade medarbetare som tar stolthet i att leverera högkvalitativa delar.

Företaget kontaktade initialt Anmasi A/S med önskan att ersätta sitt äldre manuellt opererade reningssystem med en automatisk lösning. Eftersom företaget alltid har fokuserat på att tvätta delarna så att kunderna inte får förorenade delar och tidigare har gjort detta i två separata toppmatade tvättmaskiner med spruttvätt.

Utmaningen med den gamla lösningen som fortfarande fungerade var att medarbetarna upplevde mycket tungt lyftande mellan de två toppmatade tvättmaskinerna som användes för tvättning och sköljning av delarna. Dessutom upplevde Alsted Metal problem med renheten hos delarna, eftersom produktionen främst består av mindre delar i korgar, så hade sprutningen svårt att rengöra delarna djupt när de staplades i korgarna.

Önskan att lösa utmaningen med hantering och förbättra arbetsmiljön och uppnå bättre renhet hos delarna ledde Alsted Metal att investera i ett helt automatiserat Maxiline ultraljudstvättssystem.

Fördelen med denna lösning var inte bara att förbättra arbetsmiljön och renheten hos delarna utan också att detta tvättssystem hade ett extra sköljsteg och ändå hade en otroligt låg energiförbrukning jämfört med den tidigare lösningen som använde totalt 9,0 kW för att värma vätskan mot 4,0 kW i den nya tvättanläggningen för varje tvättsteg.

När installationen av reningssystemet av Alsted Metal gjordes med framgång, kontaktade de senare Anmasi för investering i en omvänd osmos-anläggning med förbehandling och en central anläggning för filtrering av deras smörjmedel. Eftersom vi tidigare hade presenterat dem för det filtreringssystem som vi tillverkar och under många år hade de önskat att investera i ett centralt filtreringssystem.

Orsaken till att de tidigare inte hade investerat var för att det är en stor investering och oftast var priserna de hade fått ut ur linje med deras förväntningar och budget. Eftersom man inte ville att Alsted Metal skulle spendera miljoner på centrala system, och inom branschen har det generellt varit ett problem att dessa har prissatts väldigt mycket.

Men ett löfte från Anmasi att erbjuda en konkurrenskraftig total lösning för mindre än 140 000 euro, samtidigt som man upplevde problem med att vissa medarbetare hade blivit känsliga för smörjmedel av all manuell hantering av detta, betydde att Alsted Metal valde att investera i ett centralt filtreringssystem.

3R8A7813
3R8A7816
3R8A7810
3R8A7808
3R8A7800
3R8A7806
3R8A7798
3R8A7799
3R8A7790
3R8A7785
3R8A7784
3R8A7787
3R8A7773
3R8A7781
3R8A7767
3R8A7769
3R8A7768
3R8A7766
3R8A7766 - copy
3R8A7766 - copy - copy
3R8A7766 - copy - copy
previous arrow
next arrow

LÖSNINGEN

Detta resulterade i en lösning där kunden nu har ett helt automatiserat reningssystem med ultraljudstvätt, omvänd osmos-anläggningar för förbehandling och ett centralt filtreringssystem för smörjmedel från Anmasi.

Det är Anmasi som har varit ansvarig för all installation och rördragning vid uppställningen av utrustningen så att kunden inte behövde ta hand om något själv.

I samband med installationen av utrustningen, som gjordes över tre gånger, har kunden idag skapat vissa konkurrens- och miljöfördelar, vilket innebär: förbättrad arbetsmiljö, minskade kostnader, mindre slitage på verktyg, mindre manuell hantering och tidsbesparande, etc.

Vi är naturligtvis stolta över Anmasi som kan erbjuda kompletta lösningar för företag i alla storlekar och hjälpa till att optimera både små och stora företag, vilket detta fallstudie är ytterligare ett exempel på.

Alsted Metal

“Vi köpte en tvättmaskin på Anmasi för 15 år sedan, som fungerade oklanderligt. Därför var det också ett självklart val att närma sig dem när behovet av ett större reningssystem blev aktuellt.

Om det har funnits problem har de varit bra på att svara och ge en underbar service. Ett samarbete vi uppskattar.”

Per Alsted Christensen
Fördelar