Anmasi – Tvättsystem, filtersystem och kemiska produkter

Anmasi – Tvättsystem, filtersystem och kemiska produkter

Din expert på helhetslösningar för metallindustrin, plastindustrin, livsmedel och läkemedel.

Brandt Metalindustri A/S

FÖRETAGET

Brandt Metalindustri A/S i Galten, Aarhus är ett modernt och dynamiskt företag som levererar svarvade och frästa detaljer till plast- och metallindustrin.

Företaget sysselsätter nästan 20 anställda som arbetar varje dag för att säkerställa de bästa lösningarna för kunderna genom kontinuerlig optimering och kvalitetssäkring av produktionen.

I samband med företagets tillväxt och deras önskan att ytterligare optimera och kvalitetssäkra produktionen har Brandt Metalindustri A/S därför investerat under de senaste åren i ny utrustning samt utvidgat produktionen.

Det var därför de kom i kontakt med Anmasi A/S, som, som specialist inom industriella rengörings- och filtreringssystem, kunde erbjuda företaget en komplett lösning som löser några av deras problem inom produktionen.

Som ett resultat av den växande maskinparken fanns det en utmaning med bakterietillväxt i smörjmedlet, vilket innebar att deras centrala filtreringssystem måste ersättas eftersom det för närvarande endast avlägsnade oljor och automatiskt doserade vätskor på de enskilda bearbetningsmaskinerna.

Dessutom krävde deras kunder rena delar vid leverans, så att både målning, limning och svetsning var möjliga utan någon förbehandling som krävdes. Detta var inte möjligt idag med den nuvarande utrustningen där produkterna tvättades.

3R8A7832
3R8A7825
3R8A7826
3R8A7829
3R8A7838
3R8A7845
3R8A7847
3R8A7848
3R8A7852
3R8A7844
3R8A7843
3R8A7841
3R8A7850
3R8A7830
3R8A7823
3R8A7853
previous arrow
next arrow

LÖSNINGEN

Detta resulterade i att Brandt Metalindustri A/S till att börja med valde att investera i en tvättanläggning med ultraljudsrengöring, sköljningskar och varmluftstorkning för att lösa utmaningarna med att tvätta föremålen. Denna tvättanläggning av Combiline-typ installerades till att börja med med kemikalier som tillhandahålls specifikt för uppgiften av Anmasi A/S.

Detta möjliggjorde för Brandt Metalindustri att nu leverera rena delar med korrosionsskydd, där renhetskraven gör det möjligt att både måla, limma och svetsa delarna vid leverans vilket gynnade deras kunder.

När företaget hade genomfört implementeringen av det ultraljudsbaserade reningssystemet, som fungerade som utlovat, valde de att gå vidare med ett erbjudande om centrala filtreringssystem för smörjmedel från bearbetningscentrarna.

Därför investerade de i ett Masterclean-filtersystem med hydrostatisk bandfilter, oljeseparator och kylare för kontinuerlig filtrering och kylning av smörjmedlet, vilket löste deras utmaningar med bakterietillväxt och samtidigt avlägsnade de metallspån från smörjmedlet som inte var möjliga med deras gamla system.

Utöver att tillhandahålla filtersystemet i sig, tillhandahöll även Anmasi A/S montering av rostfria rörledningar över hela fabriken för flöde och retur av smörjmedlet. Så Brandt Metalindustri A/S behövde inte själva ta hand om installationen och kunde använda en enda leverantör för både filtreringssystem och industriellt reningssystem för rengöring av delar.

Brandt Metalindustri
“Några av våra kunder hade talat väl om Anmasi, och sedan leveransen har maskinerna fungerat utan några problem och om det har funnits några har de snabbt lösts personligen eller via telefon.”
Johnny Haurum Brandt

Fördelar