Anmasi – Tvättsystem, filtersystem och kemiska produkter

Anmasi – Tvättsystem, filtersystem och kemiska produkter

Din expert på helhetslösningar för metallindustrin, plastindustrin, livsmedel och läkemedel.

Formkon 2021

FÖRETAGET

Formkon A/S är ett högt specialiserat företag som främst levererar prototyper till stora internationella kunder, där fordonsindustrin utgör den största segmentet. De beskriver sig själva som ett lokalt förankrat företag med en internationell syn på affärsverksamhet. De är specialiserade på produktion av föremål i aluminium och magnesium, med fokus på prototypproduktion och “noll” serier inom de tre tillverkningsmetoderna: fräsning från block, gipsformning och gjutning.

De har 56 anställda och 80% av försäljningen går till exportmarknader, där Tyskland är den klart största kunden.

I mars 2020 kontaktade Formkon A/S Anmasi med syftet att få en ny tvättslösning för sina föremål. Efter en lång diskussion och behovsanalys blev det snabbt klart att denna uppgift var större än vad Formkon A/S först antog. Vid den tiden tvättade de sina mycket komplicerade föremål i en liten kafédiskmaskin och stod inför utmaningar både med föremålens renhet och torkning.

Dessutom hade många av deras föremål blivit så stora att de helt enkelt inte kunde tvätta dem i maskinen. Dokumenterade renhetskrav från kunderna krävde ofta att föremålen skulle uppfylla ISO 16232- och VDA 19.1-standarderna. Därför var uppgiften att ersätta den nuvarande utrustningen och förbättra deras tvättprocess till nästa nivå utan att kompromissa med kvaliteten. Annars skulle det inte finnas någon anledning att investera.

formkon_2021_01
formkon_2021_02
formkon_2021_03
formkon_2021_04
formkon_2021_05
formkon_2021_06
formkon_2021_07
formkon_2021_08
formkon_2021_09
previous arrow
next arrow

LÖSNINGEN

Lösningen på utmaningarna var ett avancerat, helt automatiskt tvättssystem av typen Rotoline från Anmasi. Detta är ett högkvalitativt tvättssystem där det inte finns några kompromisser när det gäller föremålens renhet. Detta tvättssystem kännetecknas av att föremålen roterar under tvättprocessen, placerade i en korg eller dedikerad fixtur.

Föremålen kan tvättas med sprut eller nedsänkas i tvättmediet med hjälp av venturidysor som skapar turbulens i tvättrummet. För att uppfylla kundernas höga krav sköljs alla föremål med demineraliserat vatten innan torkningsprocessen börjar.

För att säkerställa helt torra föremål torkas de vid temperaturer över kokpunkten.

ANMASI SOM PARTNER

Efter en leverantörsökning valdes Anmasi som den enda partnern för detta projekt. Kompetenser, möjligheten till en nyckelfärdig lösning och förväntad servicenivå under maskinens driftsperiod var avgörande faktorer vid valet. Formkon upplevde också en bra försäljningsprocess där Anmasi var bra på att hitta lösningar på de problem som Formkon ställde.

“Det som var viktigt för oss var att hitta en partner som vi tror på, och är nära till, samt kunnig. Dessutom en leverantör som kan erbjuda mer än bara att leverera ett tvättssystem, utan också en komplett lösning.”

Martin Løgsted
Produktionschef
Formkon A/S
Fördelar