Anmasi – Tvättsystem, filtersystem och kemiska produkter

Anmasi – Tvättsystem, filtersystem och kemiska produkter

Din expert på helhetslösningar för metallindustrin, plastindustrin, livsmedel och läkemedel.

Kyocera Unimerco

FÖRETAGET

Under de senaste många åren har Kyocera Unimerco Tooling varit en av ledarna inom produktion och försäljning av skärande verktyg för alla typer av träbearbetningsoperationer – inklusive köks-, möbel-, golv- och fönsterindustrin.

Förutom deras stora verktygsprogram tillhandahåller de också produkter, produktionsoptimering, verktyg och bearbetningsteknik samt ett brett utbud av tjänster för kunden.

År 2014 resulterade ett samarbete med Anmasi i utvecklingen av en serie ultraljudsrenare samt kemikalier, speciellt utvecklade för träindustrin.

Anledningen till samarbetet var att Kyocera Unimercos kunder upplevde problem med verktygsrengöring och korrosionsproblem på grund av den vattenbaserade processen.

De flesta kunder hade tidigare spruttvättar, som vanligtvis hade problem med att avlägsna särskilt hartser från de komplexa verktygen, samtidigt som de använde vattenbaserade lösningar som orsakade problem med rost på spindlarna i verktygen.

case_story_kyocera_unimerco_01
case_story_kyocera_unimerco_02
case_story_kyocera_unimerco_03
case_story_kyocera_unimerco_04
case_story_kyocera_unimerco_05
previous arrow
next arrow

LÖSNINGEN

Samarbetet med Kyocera Unimerco Toolings tekniker resulterade i utvecklingen av en serie ultraljudsrenare som var speciellt utformade för dessa kunder. Samtidigt utvecklade vi också den miljövänliga oljebaserade kemikalien för optimal rengöring och rostskydd av verktygen.

Vi har därför sedan 2014 samarbetat med Kyocera Unimerco gällande försäljningen av Anmasi ultraljudsrenare till deras kunder inom träindustrin. Det är speciellt små till medelstora ultraljudsrenare där ingen utsugning eller andra säkerhets- och miljöåtgärder har krävts.

En av fördelarna med den speciellt utvecklade serien är också att rengöringsprocessen utförs vid en temperatur på 45°C. Detta innebär att knivbyte på verktygen kan göras omedelbart efter tvätt, utan att behöva vänta på att verktygen svalnar ner.

“Vi rekommenderar hellre en ultraljudsrenare än en traditionell spruttvättare på grund av de betydande fördelarna med användningen av vår miljövänliga vegetabiliska olja på kundverktygen.”

Carsten Nielsen
Window Tooling Specialist
Kyocera Unimerco Tooling
Fördelar