Anmasi – Tvättsystem, filtersystem och kemiska produkter

Anmasi – Tvättsystem, filtersystem och kemiska produkter

Din expert på helhetslösningar för metallindustrin, plastindustrin, livsmedel och läkemedel.

På väg med stor expansion

Sedan Anmasi grundades 2012 har det gått i rasande fart. År 2014 etablerades egen produktion i Grindsted, och 2018 kunde man inviga en sprillans ny huvudbyggnad på 1 500 kvadratmeter på samma plats.

Nu har det blivit för trångt, berättar försäljningsdirektören Anders Hedeby Sørensen.

– Vi bygger en ny produktionshall i Grindsted och utökar med 1 000 kvadratmeter. Helt enkelt för att vi producerar mer och mer, och speciellt egenproduktionen i Danmark växer enormt, säger han.

Ny ultraljudsrenare tar upp kapacitet

Anmasi är specialiserat på utveckling och produktion av tvättanläggningar och ultraljudsrenare, och särskilt lanseringen av en ny ultraljudsrenare kallad Silent Sonic har tagit upp produktionsutrymmet i Grindsted.

– Om man är van vid ultraljudsrenare tycker man kanske att ljudet är lite irriterande. Silent Sonic är speciellt ljudlös. De låter 30 procent mindre än vanliga ultraljudsrenare. Utöver det är Silent Sonic designad i en ny, energieffektiv design, så vi använder inte längre tryckluft, och samtidigt så ingår energimätning där vi mäter strömförbrukning, det finns timerstyrning som standard, så man kan välja vilka tidpunkter på dagen man arbetar, och sedan kan man gå in i standbyläge där den inte använder någon ström, förklarar Anders Hedeby Sørensen.

Till skillnad från de flesta av Anmasis andra ultraljudsrenare måste Silent Sonic serieproduceras, och det är här platsproblemen uppstår.

– Det är en anläggning vi har designat och utvecklat, och det har vi ägnat de senaste två-tre åren åt. Vi tillverkar 10 åt gången, så de är halvfärdiga och läggs på lager. Sedan ringer kunden och säger att de behöver en sådan maskin, och då har vi en lång lista med 20 olika alternativ som kan läggas till, säger Anders Hedeby Sørensen, som fortsätter:

– Den ultraljudsrenare produceras sedan hos oss här i Danmark, och det innebär helt enkelt att vi inte har mer plats. Därför bygger vi 1 000 kvadratmeter, som ska vara klara under första kvartalet nästa år. Ren produktionshall!

Styr mot rekordår

Generellt har det varit full rulle hos Anmasi de senaste åren, med en oavbruten tillväxt, och det förväntar sig Anders Hedeby Sørensen ska fortsätta:

– Vi har aldrig haft mer att göra än vi har nu. Det har exploderat helt enkelt, och vi kommer att ha ett bättre omsättningsår i år än förra året, det är helt säkert. Om vi gör det resultatmässigt kan jag inte svara på, för vi investerar mycket, och när man investerar mycket påverkar det ibland ens resultat, säger han.

Tillsammans med den fysiska expansionen har Anmasi också sett en stadig tillströmning av medarbetare på senare tid.

– Vi har precis fått in en ny person i vår elavdelning där vi tillverkar elskåp. Inom de senaste fem månaderna har vi anställt fem medarbetare bara i Grindsted: en automationsingenjör, en ny teknisk chef, två konstruktörer för att rita maskiner, och så fick vi en orderbehandlare här i höstas förra året, avslutar Anders Hedeby Sørensen.